Teknik servis hizmeti almak için;
0850 210 22 22
0535 201 13 40 numaralı telefonlarımızı arayabilirsiniz.
KOŞU BANDI GENEL YAĞLAMA BİLGİLERİ
Genel Yağlama Bilgileri:
Her şeyden önce koşu bandınızın bandı yağlanabilir özellikte olmalıdır.
Yağlama özelliği olmayan koşu bantlarının yağlama medotu farklıdır bu nedenle asla likit (silikon ) yağ ile yağlamayın.
Yağlama aralığı cihazın kullanım sıklığına ve kullanım alanına bağlıdır. Hız, kullanım aralığı, kullanıcı kilosu ve aynı zamanda cihazın bulunduğu ortamdaki nem koşu bandında ne sıklıkla yağlama işlemi yapmanız gerektiğini belirler. Tek seferde çok yağlamaktansa sık aralıklarla az yağlama yapılmasını, 1 aylık periyotlarla yağ durumunun kontrol edilmesini öneriyoruz.
Bant Yağlanmadan Önce:
Yağlama işlemi yapılmadan önce bandın olduğu bölge elektrikli süpürge ile ve daha sonra temiz bir bez ile iyice temizlenmelidir. Kir koşu bandı tahtası için potansiyel tehlike oluşturur. Yapılan temizlik işlemi kir ile yağın birbirine karışmasını önler.
Bandın Yağ Kontrolünün Yapılması:
Aylık olarak kolayca kontrol edebilirsiniz:
- Cihazı başlatın ve eğim motoru yardımı ile eğimi olabilecek en yüksek seviyeye getirin
(%10-%12 eğim yüksekliği modele bağlıdır)
- Hareket halinde olan koşu bandını durdurun. Eğer bant hareket ediyorsa durdurun.
- Bandın ortasında durun ve el tutma barlarını sıkıca tutun.
- Dizlerinizi hafifçe bükün ve geriye doğru, bandın hareket yönünde güç uygulayarak bandı hareket ettirmeye çalışın.
Bandı geriye doğru kolaylıkla ve düzgünce hareket ettirebiliyorsanız yağ durumu yeterince iyi demektir.
Eğer bandı geriye doğru hareket ettirebilmek için gereğinden fazla güç harcıyorsanız ve bant hareketi düzgün değilse bandın altını kontrol ederek gerekirse yağlama işlemi yapın.
Bandın Altını Kontrol Edin:
Bant yağlama işleminden önce bandın altında ki dokunun kuru olup olmadığını incelemeniz önerilir. Çok fazla sürtünme mekanik problemlere veya yüksek gerilime neden olabilir. Bandın alt kısmı kuru olduğu zamanlarda yağlama işlemi yapılmalıdır.
( Az ve sık yağlama önerilir.)
Bandınızı Yağlayın:
Bandınızı yağlamak üzereyseniz,
Dikkat!
Bandın üst yüzeyini yağlamaktan kaçının.
Çok fazla yağlama yapmayın. Fazla yağlama hem koşu bandına hem de bandın altındaki tahtanın yüzeyine zarar verir (aşırı yağlama akıntıya neden olur)
Yağlama gereksinimi uzun zamandan beri paketlenmiş-beklemiş halde olan veya 1 aydan uzun süre kullanılmayan koşu bantları için de gereklidir.
Katlanabilir koşu bandı modellerini yağlama yaptıktan 2-3 gün sonra katlama işlemi yapmayın. Paketleyip kaldırmayın.
Yağ, bandın gözenekleri tarafından tam olarak absorbe edilmediği için motorun olduğu bölgeye veya koşu bandının altına kadar akabilir.
Koşu Bandı Doğru Bir Şekilde Nasıl Yağlanır?
Doğru bir şekilde yağlama işlemi yapmak için doğru noktaya yeterli şekilde (çok olmamak kaydıyla) uygulama yapmak gerekir.
Koşu Bandınızın Bandını Doğru Şekilde Yağlayın
Koşu bandınızı sadece Valeo Lubricate marka yağ ile yağlayın. Valeo Lubricate özel bir birleşimden oluşmaktadır. Koşu bandınızın bandı için en iyi performansı ve uzun ömürlü kullanımı sunar.
Yağlama yapacağınız doğru noktayı bulun. En iyi bölge egzersize başlarken durduğunuz noktadır. Bu bölge motor kapağından 30 cm uzaklıkta ve bandın tam ortasıdır.
Yağlama yaparken doğru noktayı ve doğru pozisyonu belirlemeniz gerekmektedir. Doğru pozisyon bant ve tahta arasında ve orta noktadır. Asla bandın yüzeyini yağlamayın. Bandın yüzeyini yağlamak kaygan bir zemine neden olur.
Nazikçe bandı elinizle kaldırın. Yağlama işlemi için bandın altında 1 metrelik alana spreyi 2-3 saniye sıkarak uygulayın. Bu işlemi sağ ve sol taraf içinde eşit şekilde uygulamanız gerekmektedir. Sivri veya keskin aletler kullanmayın. Banda ve tahtaya zarar vermekten kaçının.
Yağı uygulama işleminin sonunda egzersizinize normal bir şekilde başlayabilirsiniz veya koşu bandını 5 dakika boyunca orta seviyeli hızda yağın iyice yayılması için çalışır vaziyette bırakabilirsiniz. “Yağlama performansını nasıl kontrol edersiniz” koşu bandınızın çalışma performansını iyileştirip iyileştirmediğini gözlemleyin. Eğer iyileştirmediyse yağlama işlemini tekrar yapın.